Απρ 14, 2022
Ένα καταπληκτικό τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης για επαγγελματίες ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες με θέμα την νέα φιλοσοφία του Γάλλου Chef Alain Ducasse γύρω από την κουζίνα της «φυσικότητας» με τίτλο «Naturalite Cuisine”. Ο Γάλλος Chef Florian Gravelle από την Ecole Ducasse, επισκέφτηκε την Αθήνα και παρουσίασε τις νέες τεχνικές που δουλεύονται και εξελίσσονται στην Naturalite Cuisine τα τελευταία 7 χρόνια.
Πιο αναλυτικά, ο Chef Florian Gravelle μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες τεχνικές ζυμώσεων, τεχνικές για πίκλες, συμβουλές σχετικά με τη χρήση του «πικρού» στοιχείου στη μαγειρική, τεχνικές αφυδάτωσης και επαναενυδάτωσης, γαλατωμάτων και condiments, αλλά και συμβουλές για τη σωστή διαχείριση των πρώτων υλών και τη μείωση της σπατάλης - food waste δείχνοντας π.χ. πώς μπορούν οι chef να χρησιμοποιούν φλούδες από ρίζες ή φύλλα σέλερι σε διάφορες παρασκευές όπως για παράδειγμα στη δημιουργία ζωμών. Επιπλέον, μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους μυστικά και τεχνικές σχετικά με την αποξήρανση διάφορων υλικών με σκοπό τη δημιουργία «σκόνης» για την ενίσχυση της γεύσης στο στήσιμο των πιάτων.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρουσιάστηκαν επίσης συμβουλές, τεχνικές και ιδέες οι οποίες αφορούσαν τις εξής θεματικές:
Τη δημιουργία ενός veggie και πιο ευσυνείδητου μενού.
Τη δημιουργία μενού προσαρμοσμένου στις νέες τάσεις της ευέλικτης και ειδικής διατροφής, χορτοφαγικής, χωρίς γλουτένη κ.λπ.
Την επεξεργασία υγιεινών και ισορροπημένων συνταγών ενισχύοντας της γεύση των πρώτων υλών με σκοπό τη δημιουργία ακόμα πιο γευστικών συνδυασμών.
Τη χρήση διαφορετικών δημητριακών, αλεύρων χωρίς γλουτένη, super foods και διατροφο-δραστικών προϊόντων (nutraceuticals).
Την περιορισμένη χρήση προϊόντων ζωικής προέλευσης: λιγότερη ποσότητα, περισσότερη ποιότητα.
Τη μειωμένη χρήση αλατιού, ζάχαρης και λίπους.
Χορηγός εξοπλισμού της μοναδικής αυτής εκδήλωσης ήταν η Xenex, η οποία συνεργάστηκε άψογα με τους διοργανωτές και συνέβαλε στην εύρυθμη λειτουργία του τριημέρου εξοπλίζοντας την κουζίνα του χώρου με τα εξής προϊόντα:
Convotherm MaxxPro 6.10 ED EB
Βάση φούρνου Convotherm και inox βάση φούρνου convotherm 6.10 κατασκευή της Xenex Steel
Blast chiller Irinox MF NEXT S
Επαγωγική εστία Inducs HOB 5
3 επαγωγικές εστίες Inducs HOB 3.5
Συσκευή Sous Vide Pearl Julabo
Συσκευή Sous Vide Diamond M Julabo
ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Unilever Food Solutions Greece
4F ΑΕ
COOKING HELLAS
11 KASSANDRA Street
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ TABLEWARE
Διοργανωτής : IEK AKMI - ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Συντονιστής : Gastronomy Essentials
Με την Υποστήριξη του Insete